Natuurschoon…

Eindeloos genieten

Hollerath
7 of 8 pers.
Korte reistijd
Duurzaam
Natuurschoon

In de directe omgeving zijn er naast het woud ‘Hohes Venn’ aan de overkant van de straat, legio mogelijkheden voor het bewonderen van de prachtige Eifel.
Zo is er een wintersportgebied op 7 km. Der Weisse Stein in Udenbreth.
Een grote hoeveelheid loipes voor de langlaufers, deze beginnen aan de overkant van de straat.

HOLLERATH – HELLENTHAL

De gemeente Hellenthal ligt in de periferie van de A 1. De B-265 strekt zich in noord-zuidrichting door de gemeente; in het zuiden, schampt de B 421 de gemeente Hellenthal.

Hellenthal is het eindpunt van Oleftalbahn die via Schleiden naar Kall rijdt. Daar wordt aangesloten op de Eifelbahn. De treinverbinding op het traject tussen Schleiden en Hellenthal werd gestaakt van 1997 tot en met eind juli 2010. Op 11 December 2008, kreeg de Rhein-Sieg-Eisenbahn GmbH (RSE) van de deelstaat Nordrhein-Westfalen een vijftigjarige exploitatievergunning voor de verbinding tussen Schleiden naar het station van Hellenthal. Het herstel van de treinverbinding werd nog gerealiseerd in het najaar van 2010. Ten noorden van Hellenthal-Losheim rijdt de in 2004 opnieuw ingestelde Vennquerbahn uit Jünkerath (Eifelroute) via de Belgische grens naar Waimes (Vennbahn) en Malmedy.

Vanaf het busstation in het centrum van Hellenthal zijn diverse bus-/taxibusaansluitingen van het Regiovervoer Keulen naar Schleiden / Kall en naar de andere dorpen. Daarnaast zijn er ook diverse schoolbussen (de 760-lijnen).

Hellenthal is de zuidelijkste gemeente van Noord-Rijnland-Westfalen. Ten zuiden van het dorp Kehr bevindt zich het meest zuidelijke punt van de provincie, der Losheimer Landgraben.

Hellenthal is een gemeente in de Eifel en behoort tot het district Euskirchen. Tot Hellenthal behoort zelfs voor Eifelse begrippen een opvallend groot aantal dorpen en gehuchten. Hellenthal is landelijk bekend om de Oleftalsperre, het wildedierenkamp met een roofvogelshow en de bezoekersmijn Grube Wohlfahrt.[1] Ook is er grote bekendheid met de grote modelspoortentoonstelling ArsTECNICA en de internationale tentoonstelling van kerststallen ‘Krippana’ in de buurt van het dorp Losheim aan de Duits-Belgische grens. In het voorjaar, tussen half april en half mei, bloeien miljoenen wilde narcissen in de dalen in het Duits-Belgische grens.

Hellenthal ligt in een bosrijk natuurgebied, nabij de Belgische grens. Net ten westen van het centrum ligt de Oleftalsperre, een stuwdam met stuwmeer op het riviertje de Olef.

Heeft u vragen?

Wilt u met een groot gezelschap komen ? Dan is er de mogelijk om beide accomodaties tegelijk te boeken. De woningen liggen naast elkaar dus tijdens uw gehele verblijf is het gezelschap gezellig bij elkaar.

Op loopafstand ligt het centrum van Hollerath met het gezellige restaurantje ‘Alt Lehner’, waar naast de ernstig vriendelijke bediening een buitengewoon lekkere maaltijd te verkrijgen is.

Aan de overkant ligt  het hotel Hollerather Hof, waar ze ook een heerlijk warme kaart verzorgen. Ook vind u hier een heerlijk zwembad met sauna, wellness en massage.

Luxemburger Strasse 43 53940 Hellenthal, Duitsland
info@eifelverblijf.nl